Междуведомствена делегация на Държавния департамент на САЩ ще посети София, Букурещ и

...
Междуведомствена делегация на Държавния департамент на САЩ ще посети София, Букурещ и
Коментари Харесай

Делегация от САЩ идва у нас заради ``струпването на руски военни части по границите на Украйна`` |

Междуведомствена делегация на Държавния департамент на Съединени американски щати ще  посети София, Букурещ и Брюксел от 7 до 11 февруари.

Делегацията ще се оглавява от съветника на Държавния департамент Дерек Шолет. Сред тематиките, които ще бъдат разисквани, е " съветската експанзия към Украйна ".

Пътуването на съветника Шолет е продължение на огромната дипломация, подхваната с нашите европейски съдружници и сътрудници в поддръжка на обединен метод към непредизвиканото скупчване на съветски военни елементи по границите на Украйна и нашите взаимни старания да насърчим Русия да избере пътя на дипломацията и деескалацията, обявиха от Държавния департамент на Съединени американски щати.

Дерек Шолет ще се срещне с министри от новото българско държавно управление, с цел да " продължи договарянията за стратегически разговор, стартирани през януари 2020 година, по отношение на сигурността, енергетиката и върховенството на закона ".

В Букурещ съветникът " ще удостовери значимостта на Стратегическото партньорство сред Съединени американски щати и Румъния за справяне с общи закани и провокации, изключително във връзка с разполагането на американски военни елементи за подкрепяне на отбраната на европейските съюзници на фона на скупчването на военни сили на Русия по границите на Украйна ", оповестиха още от Държавния департамент на Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР